Het doel

De ontwikkeling van een innovatief LDMCR concept

In samenwerking met de HU en de TU-Delft hebben we de ervaringen van flight attendants onderzocht om voor hen een betere rust ervaring te creëren. FA’s moeten tijdens lange vluchten erg lang werken en een goede rust periode is dan ook erg belangrijk. Maar de huidige serie LDMCR’s (de plek waar ze slapen) is vaak klein, lawaaierig en ronduit onprettig, met als resultaat dat de flight attendants vaak niet goed kunnen rusten aan boord. Dit project moest dit verbeteren met als eindresultaat een innovatief concept dat als uitgangspunt zou dienen voor de recentste update van de LDMCR van Zodiac Aerospace.

“Een betere rust ervaring voor flight attendants.”

Het onderzoek

Contextmapping en co-research

Om een goed beeld te krijgen van hoe het is als flight attendant op lange vluchten hebben we twee onderzoeksmethodes naast elkaar gebruikt, die elkaar iteratief hebben versterkt. We hebben contextmapping gebruikt om de diepte in te gaan met verschillende groepen flightattendants en piloten. En daarnaast hebben we co-reserach gebruikt om onderzoek te doen naar FA’s van een andere cultuur.
Meer weten over onze inzichten? Neem contact op.

Ontwerp

Concept ontwikkeling

In dit project was het met name van belang dat de concepten en het onderzoek goed overgedragen zouden worden, en bovendien zouden beklijven op de engineerings afdeling van Zodiac Aerospace. Daarom hebben we het onderzoek omgezet in persona’s. En hebben we naast een concept ontwerp ook een stijlcollage opgeleverd. Uiteindelijk richt het concept ontwerp; dat we Safehaven hebben genoemd, zich op een aantal onderdelen: verzorging, flexibiliteit en afsluiten. De onderstaande lifesize mockup van het uiteindelijke ontwerp is gemaakt door Zodiac Aerospace.

 

Resultaat

LDMCR in productie

De engineers van Zodiac Aerospace zijn op basis van de bovenstaande resultaten en het concept ontwerp aan de slag gegaan en hebben in 2015 de vernieuwde LDMCR gelanceerd. Hieronder een overzicht van het ontwerp dat uiteindelijk in productie is genomen.